Kriterij 4.1: V obratu najmanj enkrat mesečno dokumentirajo skupno porabo vode. (OBVEZEN KRITERIJ)
Kriterija 4.4: Pretok vode najmanj 75 % vseh prh/tušev ne presega 9 litrov na minuto. (OBVEZEN KRITERIJ) in 4.5: Pretok vode najmanj 75 % vseh pip ne presega 8 litrov na minuto. (OBVEZEN KRITERIJ)
Gostilna Pension Les, Brežice Hotel Prebold, Prebold Hotel Prebold, Prebold
Kriterij 4.8: Vse odpadne vode so prečiščene. (OBVEZEN KRITERIJ)
Kriterij 4.9: Pomivalni in pralni stroji, ki so bili nabavljeni v zadnjih 12 mesecih so profesionalni/industrijski. (OBVEZEN KRITERIJ)
Pohorje Village Wellbeing Resort, Pohorje
Smernica 4.11: Bazeni v obratu so pokriti ali so na voljo druge rešitve, ki zmanjšujejo porabo vode. (SMERNICA)
Ekološka turistična kmetija Toncevi, Pedrovo Villa Edelweiss, Gozd Martuljek
Smernica 4.16: V obratu uporabljajo deževnico povsod, kjer je njena uporaba primerna. (SMERNICA)